Varför resa till Teneriffa?

Teneriffa är en fantastisk ö som är en del av Kanarieöarna utanför Afrikas nordvästra kust. Ögruppens placering nära ekvatorn gör att klimatet på Teneriffa är varmt och soligt, vilket har gjort det till en väldigt attraktiv turistort för oss svenskar som tvingas bo i det kalla och mörka Norden. Trots att ön är relativt liten (bara två tredjedelar av Gotlands storlek) så bor det närmare en miljon människor på ön, och under turistsäsongen så ökar antalet människor på ön dramatiskt. Men trots sin storlek finns det en mängd olika saker man kan göra på Teneriffa. Man kan klättra i grottor, vandra upp för ett 3 700 meter högt berg, fiska efter havsfiske, snorkla, besöka en djurpark eller bara sola på öns vackra stränder. På Teneriffa finns det platser att besöka och saker att göra för människor i alla åldrar.

Nu för tiden är det inga problem att hitta en flygresa från Sverige till Teneriffa i och med att ett stort antal europeiska flygbolag har flyglinjer till ön. Flyger man från Sverige är man i de flesta fall tvungen att mellanlanda i Barcelona för att komma ända fram, men det finns flygbolag som flyger direkt mellan Stockholm och Teneriffa, bland annat lågprisbolaget Norwegian. Om man vill hitta en så billig flygresa som möjligt bör man undvika att resa under sensommaren. Under juli och augusti är trycket på biljetterna som störst vilket gör att priserna blir högre. Har man möjlighet att resa under våren eller hösten så kan man i många fall spara ett antal tusen kronor på att göra det istället. På Teneriffaguiden finns fler tips och råd om hur man flyger billigt till Teneriffa.

Den kulturrika huvudstaden Santa Cruz

Teneriffas huvudstad, och en av Kanarieöarnas två officiella huvudstäder, heter Santa Cruz de Santiago de Tenerife men kallas vanligtvis bara för Santa Cruz. Det är en anrik stad i öns nordöstra del som grundades redan på 1400-talet. Idag har Santa Cruz över 200 000 invånare och har en hamn som är väldigt viktig för handeln mellan Afrika och resten av världen.

Men staden är också ett kulturcentrum på många sätt. Det är bland annat där som världens näst största karneval hålls varje år, med närmare en miljon deltagare. Operahuset i Santa Cruz är en av världens mest spektakulära byggnader, som faktiskt designades av samma arkitekt som designade Turning Torso i Malmö. Vill man se en glimt av Teneriffas långa historia kan man besöka den katolska kyrkan Iglesia de la Concepción som härstammar från 1500-talet.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This entry was posted on 07/28/2012 and is filed under Resor. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.