Att skaffa sig en bättre ekonomi

Det är en hel vetenskap det där med att skaffa sig en bättre ekonomi, att vara insatt i hur börsen utvecklar sig samtidigt som man ska vara en fena på att förhandla om bostadslånet med banken. Sen ska man ha tid att jämföra elbolag, försäkringsbolag och telefonbolag för att se till att spara några hudringar i månaden.

Det kan kännas hopplöst och uppgivet men idag finns det en hel del aktörer som har nischat in sig på att hjälpa sina kunder att hitta just rätt elbolag. Det behöver inte ta så mycket energi om man vet vart man ska leta.

När det kommer till sparandet så kan man helt enkelt välja en variant som inte behöver så mycket underhåll. Självklart får man mindre avkastning men man förlorar inte heller lika mycket om det skulle visa sig att börsen vänder neråt. Huvudsaken är att man sparar en summa varje månad så att man har en buffert om det skulle hända något oförutsägbart i livet.

Kanske är det just dem där hundralapparna som man sparar på att ha rätt elbolag och försäkringsbolag, dem kan man ju faktiskt använda till att investera i sitt sparande och på så sätt slippa lägga ut extra pengar.

Glöm inte heller att kartlägga dina utgifter. Det är många gånger där man kan förbättra sin ekonomi avsevärt utan att behöva göra några större uppoffringar, som du ser finns några små knep för att skaffa sig en bättre ekonomi.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This entry was posted on 01/30/2013 and is filed under Finans. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.